Dobre opakowanie kluczem do sukcesu

Chodząc po sklepach możemy natknąć się na różnego typu opakowania. Niektóre przyciągną spojrzenia, inne zaś spowodują, że nawet nie zechcemy wziąć produktu do ręki. Nasza firma specjalizuje się w dziedzinie opakowań już bardzo długo, dlatego nasza wiedza na ich temat jest bardzo rozległa.

Konfekcjonowanie warzyw – jak to wygląda w praktyce?

Często bywa, że chodząc po sklepie, widzimy warzywa i owoce, sztukę pakowania, którą wykonały ludzkie ręce, albo maszyny, ale nigdy nie zastanawiamy się, gdzie właściwie to wszystko miało swój początek. Jak z tym właściwie jest?

Pakowanie kosmetyków

Branża kosmetyczna to branża, którą można zaliczyć do jednej z najszybciej rozwijających się. Kobiety są głównym silnikiem napędzającym ten rozwój, gdyż zaliczają się do grupy, która ma największe zapotrzebowanie na akcesoria kosmetyczne. Idealny wygląd ma dla nich duże znaczenie, dlatego też producenci nie zaprzestają produkować różnego rodzaju kosmetyków. Stały postęp w zakresie powstawania nowych produktów sprawia, że co roku zapotrzebowanie na kosmetyki jest coraz to większe.

Pakowanie książki do wysyłki

Książka jest popularnym prezentem. Lecz eleganckie pakowanie książki może rodzić wiele dylematów. Ciężko jest bowiem znaleźć gotowe pudełko z kartonu, gdyż zwykle posiada ono nieodpowiednie rozmiary.
 

Co możemy foliować?

Jeśli chodzi o usługi magazynowo-logistyczne możemy do nich zaliczyć wiele różnych czynności. Bardzo popularne w dzisiejszych czasach jest foliowanie. Pełni ono bardzo ważną rolę w wielu firmach lecz szczególną rolę pełni w marketingu.

Oznakowania na opakowaniach

Wszystkie produkty, do których mamy dostęp na polskim rynku powinny mieć odpowiednie oznaczenia zamieszczone oczywiście w języku polskim. Należy też zadbać o odpowiednią estetykę i sprawić, aby oznakowanie z danymi było dobrze widoczne.

Jak ochronić produkty przed upałem?

Temperatura bywa latem często bardzo wysoka. Często bywa tak, że negatywnie wpływa to na nasze samopoczucie. Działa to także na produkty spożywcze, które tak, jak i konsumenci nie lubują się w wysokich temperaturach. Głównie dotyczy to wędlin i nabiału.