Często bywa, że chodząc po sklepie, widzimy warzywa i owoce, sztukę pakowania, którą wykonały ludzkie ręce, albo maszyny, ale nigdy nie zastanawiamy się, gdzie właściwie to wszystko miało swój początek. Jak z tym właściwie jest?
Aby towar trafił na półkę sklepową musi przejść przez szereg różnych operacji. Poniżej przybliżymy odpowiedzi na częste pytania w tym zakresie.

Od sortowania do półki sklepowej

Warzywa, co może wydawać się oczywiste, nie są umieszczane od razu w sklepach. Produkt musi zostać odpowiednio wyselekcjonowany i przetworzony aby np. nie odstraszał klienta swoim wyglądem. W pierwszej kolejności dochodzi do oceny jakości. Na tym etapie są wybierane produkty, które spełniają wszystkie kryteria odpowiedniego wyglądu. Nie mogą być ani za małe, ani za duże. Nie mogą mieć także żadnych defektów.
Kiedy wszystkie warunki zostaną spełnione, można zacząć pakować. Tutaj jest wiele możliwości. Można umieszczać produkt w kolorowych, wymyślnych pojemnikach, tackach. To jest jednak bardziej pracochłonne, dlatego najczęściej do masowo sprowadzanych produktów używa się różnego rodzaju maszyn, które pomagają przyspieszyć pracę.
Warzywa pakowane są w worki, kartony, często można także spotkać zestawienie kilku różnych rodzajów warzyw, które są umieszczane na tackach, a następnie foliowane.
Kiedy zastosowano się do powyższych etapów, można wreszcie dostarczyć dostawę do sklepu.

Konfekcjonowanie w Warszawie

Nasza firma zajmuje się wszelkiego rodzaju usługami dotyczącymi pakowania i nie tylko. Aby dowiedzieć się więcej zachęcamy do odwiedzenia naszej oferty. Zachęcamy do kontaktu i współpracy. Odwiedź nas już dziś w Warszawie, zapraszamy!